Excelenta si inovatie
Oferim o calitate exceptionala pregatirii teoretice si practice
Descrierea cursului
Cursul este structurat cu o “altfel” de abordare, bazata pe un sistem de predare interactiv, folosind preponderent formate audio-video.
Suportul de curs pe care il primeste fiecare cursant este realizat in formate PPS, PDF, CLIPURI VIDEO, facilitand astfel procesul de invatare. Numarul mare de imagini sugestive, clipuri video, animatii, au fost create astfel incat cursantul sa poata intelege cu usurinta noile notiuni.
Ceea ce scoala noastra are special, este ca, pe intreaga durata a cursului au loc lucrari practice de medicina veterinara in contact direct cu animalele. In cadrul clinicilor si a fermei scolii, cursantul capata pe durata cursului, nu doar cunostintele toretice indispensabile practicarii meseriei de Tehnician (Asistent) Veterinar, dar si o experienta practica a contactului cu animalele, a abordarii si tratarii lor fara complexe.
Formatorii si Coordonatorii de practica
Conf. Dr. Florin Dumitrescu
Sef de Lucrari la Clinica de Chirurgie a Facultatii de Medicina Veterinara, Doctor in Stiinte Medical Veterinare
Este cel care “ne-a pus bisturiul in mana”, este cel care ne-a invatat si ne invata permanent si nu ne da voie sa lasam garda jos.
Este cel care ne face sa iubim provocarile, care ne cearta, care ne lauda, dar cel mai important lucru este acela ca tot el este cel care ne salveaza atunci cand simtim ca stiinta si tehnica nu ne mai ajuta, gasind mereu solutii la cele mai complicate probleme medicale.
Chirurgia generala, ortopedia veterinara, anesteziologia, endoscopia, terapia intensiva si medicina de urgenta, sunt pe scurt ramuri ale clinicii veterinare care au evoluat foarte mult in ultimii ani si datorita Doctorului Florin Dumitrescu.
Mereu in competitie cu sine insusi, mereu aproape de studentii doritori de a cunoaste, este un excelent pedagog si nu in ultimul rand un coleg ce ne invata mereu cum sa ne mentinem echilibrul, verticalitatea si deontologia intr-o lume medicala supusa si ea vremurilor in care traim.
Acolo unde Dr. Florin Dumitrescu si-a adus contributia, cele mai bune rezultate nu au intarziat sa apara.
Dr. Constantin Vasile Ifteme
Este un reprezent al generatiei tinere de medici veterinari, ce a devenit in scurt timp un etalon in practica veterinara prin calitatile profesionale in chirurgia veterinara, in chirurgia minim invaziva, in medicina veterinara de urgenta si prin calitatile manageriale.
Doctorul Constantin Ifteme este fondatorul singurului Centru de Excelenta din Romania in domeniul endoscopiei si chirurgiei minim invazive veterinara.
Costi, asa cum este cunoscut de catre toti medicii veterinari, se poate defini prin doua cuvinte: Perfectionist si Inovator.
Participant frecvent la congrese internationale ca lector, este si organizator a numeroase conferinte, workshop-uri si sesiuni de Training in cadrul Centrului pe care il patroneza,
la care participa in calitate de lectori dar si de cursanti, medici de renume atat din tara cat si din strainatate.
Si pentru ca la fel ca multi altii, a inceput prin a fi Tehnician Veterinar si intelegand rolul si frumusetea acestei meserii, Dr. Constantin Ifteme a inaugurat in anul 2013 in cadrul Congresului AMVAC, primele seminarii destinate Tehnicienilor Veterinari lansand si o provocare: “ Tehnicianul Veterinar de specialitate”.
Dr. Vlad Diaconescu
Absolvent al F.M.V. – Bucuresti, si-a inceput activitatea in urma cu 27 de ani ca Tehnician Veterinar in cadrul C.S.V.A.E. Sector 4 Bucuresti, prestand activitati specifice tehnicienilor veterinari. Activitatea de clinician a Dr. Vlad Diaconescu nu este doar o activitate de baza ci si o pasiune in cadrul acestei profesii. Nu de putine ori a pus activitatea clinica in slujba cercetarii stiintifice, fiind colaborator sau coordonator in diverse programe de cercetare cu institutii de prestigiu: INCD-ICCF Bucuresti, CCMMM S.A. Bucuresti, etc.
Este membru al AMVAC / RoSAVA, este coordonator al stagiilor de pregatire practica in cabinetele veterinare TrickVet pentru elevii claselor de veterinara din Grupul Scolar Veceslav Harnaj – Bucuresti.
Experienta pedagogica in formarea viitorilor tehnicieni, dragostea pentru profesia de medic veterinar, sunt elemente ce il definesc si il recomanda pe Dr. Vlad Diaconescu ca un bun pedagog in cadrul scolii noastre.
Dr. Elena Simona Diaconescu
Absolventa a F.M.V. – Bucuresti, absolventa a Scolii de Inalte Studii Postuniversitare, a activat ca medic veterinar in cadrul laboratoarelor de Hematologie si Anatomie Patologica din Cadrul Institutului National de Cercetare Chimico-farmaceutica.
Actualmente este membra a AMVAC / RoSAVA, desfasoara proiecte de cercetare stiintifica in colaborare cu Institute de Cercetare – Dezvoltare din domeniul medical veterinar.
Este administrator a doua cabinete veterinare in care isi desfasoara activitatea de clinician.
Calitatile de pedagog si de organizator al stagiilor de pregatire practica pentru elevii din invatamantul de specialitate, o recomanda ca un bun formator si tutore de practica in cadrul Scolii de Tehnicieni Veterinari.
Dr. Ioana Alexandra Birca
Absolventa a F.M.V. – Bucuresti, cu Master in specializarea “Clinica si Farmacie”, isi dovedeste pasiunea pentru Medicina Veterinara printr-o prestigioasa cariera in toate ramurile acestei profesii.
In cadrul A.N.S.V.S.A. a desfasurat activitati de implementare a legislatiei U.E. in Romania, privind activitatea medicilor veterinari care lucreaza in posturile de inspectie la frontiera, la intocmirea procedurilor de control veterinar la frontiera pentru produsele de origine animala care sunt importate in U.E. prin Romania, avand si atributii in cadrul sistemului de control managerial din cadrul A.N.S.V.S.A.
Activitatea actuala de co-manager al Clinicii Veterinare TrickVet 2, membra a AMVAC si RoSAVA, sustin pe deplin calitatile profesionale ale Dr. Ioana Alexandra Birca.
Ing. Raluca Emanuela Guresoaia
Absolventa a USAMV – Bucuresti, Facultatea de Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Master in Managementul Calitatii si Inovatiei in Domeniul Agroalimentar, a organizat si condus centre de formare profesionala din domeniul agroalimentar.
Si pentru ca dragostea fata de animale si inclinatia catre stiintele medicale au determinat-o sa devina Tehnician Veterinar, alaturi de o lunga experienta in formarea profesionala, avand competente de Pedologie, Agrotehnica si Mecanizare, Tehnologia Cresterii Animalelor si Administrarea Unitatilor Agricole, Ing. Raluca Guresoaia s-a alaturat echipei de formatori ai Scolii de Tehnicieni Veterinari. Calitatile de bun formator si organizator de cursuri de formare profesionala dobandite de-a lungul timpului, au contribuit si contribuie la buna coordonare si organizare a grupelor de cursanti.
Durata cursului
Cele 1080 de ore de curs specifice nivelului de calificare pentru acest curs (360 ore de teorie si 720 ore de practica) se desfasoara pe o perioada de 8 – 9 luni in functie de sarbatorile legale din perioada cursului.
Locul de desfasurare
Orele de teorie se tin la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica din Bucuresti (ICCF)
Cursul teoretic se preda saptamanal, de dupa-amiaza (zilele si intervalul orar se stabilesc la inceputul fiecarei grupe). Periodic se organizeaza cursuri recapitulative.
* Pregatirea practica se efectueaza inca de la inceputul cursului in clinicile scolii (TrickVet si Centrul de Endoscopie si Chirurgie Minim Invaziva – Blue Vets, aflate in Bucuresti), in clinicile partenere din toate regiunile tarii si la ferma de bovine si porcine a scolii – Calinesti.
Conditii de inscriere la Scoala de Tehnicieni Veterinari.
Nivelul minim de scolarizare pentru efectuarea cursului este invatamantul liceal (12 clase).
– Se accepta : Certificat de Absolvire care sa ateste absolvirea celor 12 clase (fara Bacalaureat) sau Diploma Bacalaureat, Foaie Matricola sau in cazul absolvirii unei institutii de invatamant superior – ultima diploma obtinuta.
– Admiterea se face in urma unui interviu cu unul din formatorii scolii.
Acte necesare inscrieri la curs:
* Carte de identitate
* Certificat de nastere
* Certificat de casatorie (dupa caz)
* Ultimul act de studii
* Adeverinta de boli cronice si neuropsihice eliberata de medicul de familie
! Actele vor fi prezentate in copie si original.
Examenul de absolvire:
La sfarsitul cursului, fiecare elev va sustine un examen de absolvire teoretic si practic, cu subiecte din competentele predate conform standardului de pregatire profesionala. In urma promovarii acestui examen, fiecare cursant va primi Certificatul de Calificare Profesionala ce este eliberat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, acreditat de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
In baza acestui Certificat, absolventii Scolii de Tehnicieni Veterinari se pot angaja ca tehnicieni (asistenti) veterinari oriunde in Romania, in statele Uniunii Europene si in Statele Federative ale statelor europene ce nu se afla pe Continentul European.